Нефтът пак тръгна нагоре

 Нефтът пак тръгна нагоре

Стойността на нефта от двете най-търгувани марки расте в хода на днешната търговия след рязкото й спадане в навечерието на очакваните данни за динамиката на запасите в САЩ, съобщава Bloomberg.

Юлските фючерси на петрола от сорта Brent поскъпнаха в началото на търговията на лондонската борка днес с 0,69% - до $64,17 за барел. При затварянето на пазара вчера, стойността на тези фючерси падна с 2,75%, до $63,72 за барел.

Фючерсите на нефта от сорта WTI за юли поскъпнаха на Нюйорската стокова борса с 1,03%,  до $58,63 за барел. За сравнение, в предишната сесия, цените спаднаха с 2,83%, до $58,03 за барел.

Данните за нефтените запаси на САЩ ще бъдат обнародвани от енергийното министерство на страната в четвъртък. "Петролните запаси на САЩ продължават да намаляват, което поддържа котировките - отбелязва инвестиционният директор на Ayers Alliance Securities Джонатан Барат. - Когато петролът от сорта WTI падне под $58,5 за барел, достига ниво на подкрепа след което се наблюдава консолидация към нива от $60 за барел. Динамиката на цените зависи преимуществено от запасите."

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ