Лондон проучва последиците от евентуално излизане на Великобритания от ЕС

Лондон проучва последиците от евентуално излизане на Великобритания от ЕС

Лондон проучва последиците от евентуално излизане на Великобритания от ЕС

Английската централна банка (АЦБ) разкри, че проучва икономическите рискове, които крие евентуално напускане на Евросъюза от Великобритания.

Проучването може да повлияе съществено върху водещия се дебат за бъдещето на отношенията на Лондон с ЕС. То е трябвало да остане поверително, но части от него по случайност са били изпратени по електронната поща на журналист на всекидневника "Гардиън".

Разкритието идва в момент, когато премиерът Дейвид Камерън, победител в парламентарните избори на 7 май, даде старта по време на европейската среща на върха в Рига на кампанията си за преговори за промяна на условията на членство на страната му в Евросъюза, припомня БГНЕС. Камерън се надява да представи серия реформи в тази област пред британските избиратели, преди референдума "за" или "против" членството на Великобритания в ЕС, който сам обеща до края на 2017 г.

В комюнике банката заявява, че няма нищо учудващо тя да предприеме подобно проучване във връзка с обявената от правителството политика. Има редица икономически и финансови въпроси в контекста на предоговарянето и на националния референдум. Една от отговорностите на банката е да направи оценка на въпросите, свързани с тези цели, се посочва в комюникето на Английската бланка. Банката заявява, че според нея не е разумно да се обсъжда публично темата, но уверява, че ще публикува информация за работата си в подходящ момент.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ