Apple води преговори с Виетнам за производствени бази

Apple води преговори с Виетнам за производствени бази

Apple води преговори с Виетнам за производствени бази

Доставчици на Apple водят преговори за произвеждането на Apple Watch и MacBook във Виетнам за първи път, пише Nikkei Asia, позовавайки се на свои източници. Китайският доставчик Luxshare Precision Industry и Foxconn, която сглобява iPhone, са започнали тестово производство на Apple Watch и MacBook в Северен Виетнам, допълва изданието, цитирано от Ройтерс. 

Apple пренасочва част от производството на iPhone от Китай към други пазари, включително Индия, където започна да прави iPhone 13 тази година. Освен това планира да сглобява таблетите iPad там. Индия, вторият по големина пазар на смартфони в света, както и страни като Мексико и Виетнам, се превръщат във все по-важни за поддоставчиците, обслужващи американски брандове, докато те се опитват да диверсифицират производството си, извеждайки го извън Китай.

Apple, Foxconn и Luxshare Precision не са отговорили веднага на запитването на Ройтерс за коментар. Миналата седмица тайванският поддоставчик Foxconn предупреди за резултатите за настоящото си тримесечие, след като отчете представяне, което надмина очакванията. Компанията е по-предпазлива в прогнозите си заради забавянето на търсенето на смартфони след бума, предизвикан от пандемията. Подобно на други световни производители, Foxconn, чието официално наименование е Hon Hai Precision Industry, се бори с голям недостиг на чипове, който засегна производството, след като предизвикателствата от пандемията се задържаха, а войната в Украйна допълнително усложни логистиката.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ