Brussels Airlines отменя 675 полета за лятото

Brussels Airlines отменя 675 полета за лятото

Brussels Airlines отменя 675 полета за лятото

Brussels Airlines отменя още 527 полета през юли и август в допълнение към предишните 148, които канселира по-рано. Авиокомпанията е избрала да се вслуша в исканията на синдикатите, за да облекчи големия натиск над персонала и кабинния екипаж, съобщи De Morgen .

От Brussels Airlines обяви в понеделник, че ще отмени повече полети, за да отговори на искането на синдикатите за намаляване на натоварването. Така превозвачът анулира общо 675 полета по време на двумесечната училищна ваканция.

Бордът на компанията обаче е категоричен, че повече отстъпки няма да има, защото не е търговски неоправдано да променя още графика си. Ръководството и синдикатите преговаряха днес след тридневната стачка на 23, 24 и 25 юни, предизвикана от твърде голямото натоварване на персонала. „Днес явно отговаряме на искането на синдикатите. Надяваме се да можем окончателно да изключим по-нататъшни действия и да дадем реална гаранция на нашите пътници“, обяви мениджмънтът на Brussels Airlines, цитиран от The Brussels Times.

Броят на отменените полети през юли и август възлиза общо на около 6% от графика на полетите на авиационния оператор, който ще загуби приходи за 10 млн. евро, на колкото възлизаха и загубите от тридневната стачка.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ