Турска компания придоби най-големия търговец на детски играчки в Румъния

Турска компания придоби най-големия търговец на детски играчки в Румъния

Турска компания придоби най-големия търговец на детски играчки в Румъния

Известна турска компания за играчки Sunman финализира сделката за придобиването на Noriel -  водещият търговец на дребно на играчки, игри и бебешки продукти в Румъния. Това предаде Daily Sabah.

Основана през 1985 г. Sunman се стреми да разшири присъствието си в чужбина със сделката, да разшири продуктовата си гама и да увеличи износа си, казаха от компанията, но не разкриха цената на сделката.

Турският дистрибутор на детски играчки, който работи под марките Sunman и Toyzz Shop, управлява близо 250 магазина в Турция и Турската република Северен Кипър. Откриването на магазин в Косово по-рано този месец бележи излизането му на международния пазар.

„Дълго преценяхме възможностите за купуване на активи в чужбина в рамките на нашите експортно ориентирани стратегии за растеж. Ние оценяваме придобиването на румънската марка Noriel като важна стъпка, която ще увеличи нашия пазарен дял в чужбина и ще подпомогне нашия износ”, подчерта председателят на Sunman Group Джем Сънман.

Noriel започва като семеен бизнес през 80-те години. Тя беше придобита от Enterprise Investors, една от най-големите компании за частен капитал в Централна и Източна Европа, през 2016 г. Компанията управлява мрежа от 88 магазина в Румъния и поддържа онлайн платформа, която покрива и България.

Очаква се Noriel да достигне рекордно високи приходи от приблизително 312 милиона леи (около 64 млн. долара), се казва в изявление на Enterprise Investors. „Горди сме да бъдем част от пътуването на Noriel към водещи на пазара формати за търговия на дребно и електронна търговия, които осигуряват най-доброто изживяване при пазаруване“, добави вицепрезидентът Дариуш Пиетзак.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ