Twitter обвини Мъск за слабите си тримесечни резултати

Twitter обвини Мъск за слабите си тримесечни резултати

Twitter обвини Мъск за слабите си тримесечни резултати

Социалната мрежа Twitter разочарова пазара с по-слаби от очакваното приходи, ръст на потребителите и печалба на акция, пише Си Ен Би Си.

Компанията отчете загуба на акция от 8 цента при очаквана печалба от 14 цента. Приходите на компанията пък паднаха с 1% на годишна база до 1,18 млрд. долара, докато очакванията на Уолстрийт бяха за 1,32 млрд. долара. Фирмата се похвали с 237,8 млн. монетизируеми (б.р. виждащи реклами) дневно активни потребители при прогнозирани 238,08 млн., сочат данните на Refinitiv.

Компанията отчасти обвини за спада на приходите насрещните ветрове в рекламната индустрия, свързани с по-широката предизвикателна макроикономическа среда, както и „несигурността, свързана с предстоящото придобиване на Twitter от Илон Мъск“.

Twitter и други компании за социални медии, които силно разчитат на онлайн рекламите за своите приходи, понесоха сериозни щети през последното тримесечие, тъй като около инфлацията, вдигането на лихвените проценти, продължаващите проблеми с веригата за доставки и войната в Украйна накараха някои рекламодатели и коригират рекламните си разходи. В четвъртък Snap отчете разочароващи резултати за второто тримесечие и заяви, че планира да забави наемането на служителите поради отслабване на растежа на приходите, което доведе до спад на акциите му с 25% в разширената търговия.

Имайки предвид опитите на компанията да принуди Мъск да я купи за 44 млрд. долара, Twitter заяви, че няма да предостави прогнозни насоки за третото тримесечие.

Разходите на компанията през тримесечието са се увеличили с 31% на годишна база до 1,52 милиарда долара, което е допринесло за загубата на акция от 8 цената. Това е първата си коригирана загуба на акция от две години и едва втората в историята на фирмата .

Twitter каза, че разходите, свързани с придобиването на Мъск, са били приблизително 33 милиона долара през второто тримесечие. По-рано този месец Twitter уволни една трета от своя екип за набиране на таланти, съобщи „Уолстрийт джърнъл“.

В момента Twitter е в съдебна битка с Мъск за предложеното от него придобиване на компанията за 44 милиарда долара. Мъск, който е най-богатият човек в света, обеща да плати 54,20 долара на акция за Twitter, но информира компанията през юли, че иска да се оттегли от споразумението.

Във вторник Twitter постигна ранна победа, след като съдия от щата Делауеър се произнесе в полза на ускорен петдневен процес, който ще се проведе през октомври.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ