Животът е тежък след дипломиране, но после става по-добър

Животът е тежък след дипломиране, но после става по-добър

Животът е тежък след дипломиране, но после става по-добър

През 2012 г. световноизвестният актьор от "Игра на тронове" Питър Динклидж посети американския колеж "Бенингтън", завършен от него, за да отправи реч към студенти на дипломиране. С речта си по кратък и въздействащ начин Динклидж успя да вдъхнови мнозина сред присъстващите - той е много вдъхновяващ човек, със своя успех в света на киното и желанието му да се бори да покаже актьорския си таланти при трудна конкуренция, където ръстът му е бил спънка, поставяща го назад на линията при състезателния старт.

По простичък, но много искрен начин и говорейки категорично, в речта си Динклидж казва на завършващите млади хора, че след като се дипломират животът става труден, става тежък. Но колелото лека по лека се завърта и всичко се оправя. Ето какво заявява - речта му е отразена от видеозапис, публикуван в сайта на списание Quartz.

.....

"На 29-годишна възраст си казах, че следващата работа, която ще имам, независимо колко ми плащат, от сега нататък, за добро или за лошо, ще бъде като актьор. 

Получих нископлатена театрална работа - роля в пиеса на име "Несъвършена любов". Това доведе до филм на име "13 луни" от същия автор. Което доведе до други роли. И аз работя като актьор от тогава. 

Съжалявам че трябва да ви го кажа, но е гадно след дипломирането. Поне така беше за мен. Но това е единственото, което знам. Просто излизаш доста извън коловоза. Но скоро нещо започва да се случва. Повярвайте ми. Ритъмът се установява. Също както го прави след първите ви дни в университета.

Опитайте да не чакате като мен до 29-годишна възраст преди да намерите ритъма. А ако го направите - и това е наред. Някои от нас никога не го откриват. Но вие ще го направите. Аз ви обещавам. 

Светът може да ви каже, че не ви е разрешено все още да се реализирате. Аз чаках дълго там навън в света, преди да си дам разрешение да се проваля. Моля ви, не се тревожете дори да се питате дали сте готови, дори да показвате на света, че сте готови, ПОКАЖЕТЕ ГО. НАПРАВЕТЕ ГО. Твърдо. Бъдете добри с всеки човек и внесете светлина в нощта!"

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ