"Аватар" превзе и китайците

Аватар превзе и китайците

"Аватар" превзе и китайците

Приходите от посещенията в кино салоните в Китай през 2010 г. са се покачили с цели 64%, достигайки 10.2 млрд. юана. Този рекорден резултат се дължи главно на интереса към холивудските блокбъстъри и особено към „Аватар”, съобщава BBC.

„Аватар” е най-гледаният филм в Китай през миналата ходина. Приходите от него са около 204 млн. С този резултат лентата значително задминава най-харесвания китайски филм от миналата година „Афтършок”, чиито приходи са 100 млн.

Китайските власти обаче не са доволни от повишения интерес към американските продукции в страната, коментира BBC. Те призоваха националните филмовите дейци да се стараят повече и да произвеждат по-качествени продукции. Според тях няма достатъчно разнообразие на китайските филми и развитието на кино жанровете в страната все още остава на нивото на имитацията и взаимстването на идеи.

Междувременно интересът към американските филми в Китай прави бизнеса с кино в страната доходоносен и привлекателен. През миналата година салоните в страната са се увеличили с още 300.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ