Австралийски министър заплашва да приспи териерите на Джони Деп

Австралийски министър заплашва да приспи териерите на Джони Деп

Земеделският министър на Австралия Барнаби Джойс заплаши, че ще приспи двата йоркширски териера на Джони Деп, пише Дейли мейл.

Министърът обяснява действията си с нарушения на актьор, който докарал двете животинки със самолета си, без да е получил разрешение за това и без санитарен контрол.

Джойс даде на актьора, който снима в Австралия поредния филм от „Карибски пирати” 48 часа, за да изведе кучетата си от страната.

„Когато искаш да вземеш животни, трябва да получиш разрешение, след това те се поставят под карантина и чак след това можеш да си ги вземеш. Ако започнем да позволяваме на кинозвездите, дори да са два пъти признати като най-секси в света, да нарушават закона, какво ще се получи? Дойде време Пистъл и Бу (двете кучета) да се върнат в САЩ или ще се наложи да ги приспим, заяви земеделският министър в радио интервю.

51-годишният Деп и жена му, 29-годишната Амбър Хърт, която също е в Австралия, засега не са коментирали ситуацията.

 Австралийските папараци започнаха да преследват вече не актьорското семейство, а двете му кучета. Репортерите снимали двата териера през прозорците на резиденцията, в която са отседнали звездите в Куинсленд.

Мненията на австралийците се разделиха. Мнозина смятат, че законът трябва да се спазва и Деп не може да го нарушава. Други осъждат решението на властите и твърдят, че на евтаназия трябва да бъде подложен единствено Барнаби Джойс. Най-активните защитници на животните вече са направили петиция в защита на Пистъл и Бу Бу, която за кратко е събрала 1500 подписа.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ