Facebook се мести в нова, футуристична централа

Постройката ще помещава над 2800 служители. Тя се простира върху огромна площ - 39 948 кв. м. Състои се от едно единствено отворено помещение. Макар да няма стени в самата сграда, пространството е разделено от панелни стени, които добавят м

Служителите на Facebook се настаняват в нова централна сграда на компанията в бизнес комплекс, изграден върху допълнителен терен към централата й в Менло Парк, Калифорния.

Сградата е с футуристичен вид. Тя е изградена от световноизвестния архитект Франк Гери, автор на испанския музей "Гугенхайм" в Билбао и концертната зала на "Уолт Дисни". Няколко години са били необходими да бъде изградена новата сграда. 

"С Марк Зукърбърг се срещнахме преди три години и няколко месеца. С невероятната скорост на построяване за размерите на този проект той се мести в сградата този месец", посочи Гери пред Business Insider. По думите му от самото начало той и Зукърбърг са искали да изграят офис комплекс, който изглежда непретенциозно и дори е изгоден за създаване. "Той не искаше сградата прекалено дизайнерска", казва Гери. 

Ето как изглежда тя. Екипите на Facebook се местят в нея, въпреки че не е напълно завършена.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ