Канадец използва iPad вместо паспорт, за да влезе в Америка

Канадец използва iPad вместо паспорт, за да влезе в Америка

Канадец използва iPad вместо паспорт, за да влезе в Америка

Канадец заяви, че е успял да премине границата със САЩ, като е показал на митнически служител сканирано копие на паспорта си от екрана на iPad, вместо същинския документ.

Мартин Рийш от Монреал е показал на представител на US граничната служба таблета, след като е установил на границата, че е забравил част от личните си документи, разказва BBC. По думите му, той е обяснил на служителя, че пътува за Върмонт, за да достави коледни подаръци. Рийш признава, че е наясно, че човекът от американската администрация е направил изключение.

„Той взе iPad-a в малка гранична постройка. Остана там 5-6 минути. Беше като вечност. Когато се върна направи дълга пауза и ми пожела Весела Коледа”, разказва канадецът. 33-годишният мъж обяснява, че в същия ден е доатвил подаръците и успешно се е върнал в Канада. За късмет свидетелството му за управление на МПС, необходимо да премине границата със САЩ е било в него. Пред агенция АП той обещава, че ще се старае да не забравя повече паспорта си и казва, че се надява в бъдеще идентификацията със сканиране на документите по електронен път да стане нещо обичайно.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ