Лидерът на Северна Корея се ожени

Лидерът на Северна Корея се ожени

Лидерът на Северна Корея се ожени

Новият лидер на Северна Корея, заемащ постовете: Първи секретар на Трудовата партия, председател на Централния военен комитет на партията, ръководител на Комитета за отбрана на КНДР, обявен още и за „Върховен ръководител” и „Крал на Утринната звезда"Ким Чен Ън се ожени, съобщи BBC News.

 Новината бе оповестена първо от държавната телевизия на КНДР, която уточни, че избраницата на лидера се казва Ли Сол Ю. Няма никакви официални подробности за жената до новия корейски лидер. Личният му живот е една от най-строго охраняваните тайни в държавата до степен, че дори и сведенията за годината на раждането му са противоречиви. Според някои източници той се е появил на бял свят през 1982 г., според други – през 1983 г.

 Преди няколко седмици самият Ким Чен Ън наруши тази тайственост като на няколко пъти се появи на публични места, придружен от дама, чието име и професионални занимания останаха пълна загадка. Сред най-разпространените версии бе, че това е Хен Сон Вол – северокорейска певица и бивша любовница на лидера

Ким Чен Ън застана начело на държавата в края на 2011 г. след смъртта на баща си, бившия президент Ким Чен Ир.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ