Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

Непалец е най-големият продавач в eBay

Непалец е най-големият продавач в eBay

Непалец, който се е преместил в Лондон още като тинейджър беше обявен за най-големия продавач в сайта eBay, предава BBC. Судип Гаутам, сега известен като Дарио Лопес, се мести при баща си в Лондон заедно с майка си през 2002 г. Той създава компания за телефонни аксесоари, която сега има персонал от 13 души и годишен оборот от над 3 млн. паунда. Лопес открива първия си магазин в Лондон и си поставя като дългосрочна цел да създаде верига от магазини в целия свят.

Говорителката на eBay го обяви за най-големия продавач - въпреки интензивната конкуренция от верига магазини - с повече от 600 000 продажби за пет години.

Лопес започва своята дейност на 13 години. „Излъгах майка си, че трябва да платя за нещо, за да използвам кредитната й карта и да регистрирам сайта си," разказва сега той.

"Ако бях казал, че имах нужда от 10 лири, за да регистрирам име на домейн на уебсайт, тя не би ми дала да използвам картата. Това беше достатъчно, за да  започна продажбата на SIM карти през eBay през 2004", казва още той.

Лопес споделя и една от пазарните си стратегии: през 2004 г. когато SIM картите, стрували средно по 10 лири в магазините, той намерил доставчик, който можел да му осигури за по 50 цента. Сега той продава повече от 2000 артикула на ден. "Работихме много усилено върху нашата обратна връзка, за да отговаряме на запитвания, въпроси и оплаквания, най-бързо и ефективно и да гарантираме на клиентите, че ще получат техните поръчки възможно най-скоро", казва Лопес.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ