Писмото на Мартин Скорсезе за добрия му приятел Джорджо Армани

Писмото на Мартин Скорсезе за добрия му приятел Джорджо Армани

Писмото на Мартин Скорсезе за добрия му приятел Джорджо Армани

По повод 40-ия рожден ден на световноизвестната модна къща Giorgio Armani американският кинорежисьор, сценарист и продуцент Мартин Скорсезе разсъжава в писмо за таланта на своя добър стар приятел Джорджо Армани. В писмото си Скорсезе обрисува с думи какво е модата в най-висшата нейна проява.

От Мартин Скорсезе

Безкрайна елегентност - две думи, които ми идват наум, когато си помисля за Джорджо Армани, стария ми приятел, който аз обичам и на когото се възхищавам. Гледал съм дрехите на Джорджо, с неговото усещане за баланс и пропорции, линия и форма, цвят и текстура, и винаги съм бил удивяван отново и отново. Няма значение кой ги носи - той ни прави всичките да изглеждаме добре. Отчасти това се дължи на факта, че ние се чувстваме добре, носейки неговите дрехи. Както всички велики дизайнери, Джорджо не мисли само за външния вид на червения килим, а и за комфорта от ежедневния живот. Неговите модели са всичко в едно и те са тихо обсебени от модата и дреболиите на момента. Както казах, безкрайна елегантност. 

Научих толкова много от него през годините. Десетилетия на работа заедно, първо по някои реклами и филмов портрет на Джорджо през 1990 г., наречен "Made in Milan"; след това по документалния ми филм от 2001 г. за италианското кино, в който той бе изпълнителен продуцент (очевидно е от неговите дизайни, че Джорджо обожава киното); и най-после по "Вълкът от Уолстрийт" (той направи моделите на някои от костюмите, носени от водещия герой на филма, изигран от Леонардо ди Каприо). И през всичките години ние бяхме достатъчно късметлии да се опознаем.

40 години? Изглежда като вчера, приятелю мой. Наздраве за теб, Джорджо."

Източник: Vanity Fair

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ