Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

100 китайски милионери даряват богатството си за благотворителност

100 китайски милионери даряват богатството си за благотворителност

Китайски милионер убеди над сто бизнесмени и негови сънародници да дарят за благотворителност цялото си лично богатство, предава BBC. Чън Гуанбяо, чието състояние възлиза на 440 млн. долара и който е един от големите китайски дарители, заяви, че ще завещае цялото си богатство за благотворителност.

Този месец той ще участва във вечеря, която ще дадат в Китай милиардерите Бил Гейтс и Уорън Бъфет, които ще представят в страната кампанията си "Да дадеш обет", с която насърчават богатите да даряват за благотворителни цели.

Много от богатите китайци досега избягваха да се включат в нея. Но Чън заяви, че е убедил повече от 100 бизнесмени да откликнат на призива.

Основателят на „Майкрософт” Бил Гейтс и инвеститорът Уорън Бъфет заявиха тази седмица в писмо, че няма да притискат супербогатите семейства да се включват в кампанията им, защото Китай трябва да изгради своя собствена култура на филантропия.

Западните богаташи обикновено се опасяват от евентуална корупция или пилеене на средства при използването на парите им за благотворителност, докато в Китай милионерите имат и други притеснения. Някои богати китайци се тревожат, че ако направят наистина щедри дарения, ще се разбере, че всъщност състоянието им е много по-голямо, отколкото властите или съперниците им предполагат и ще привлече нездраво внимание към бизнеса им.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ