12 заблуди, които хората обичат да ни казват

12 заблуди, които хората обичат да ни казват

„Лъжите спринтират, но истината пробягва маратони.”

Майкъл Джексън

С годините си създаваме набор от личния убеждения въз основа и на това, което чуваме от останалите. Проблемът е, че много хора наоколо не ни казват истината. Те само повтарят привидно невинни заблуди и ни внушават неща, които намаляват потенциала ни.

Това смята богърът Марк. Той изброява 12 лъжи, които другите обичат да ни казват, и предупреждава, че всичко е в ума ни – не трябва да им вярваме.

Ето кои са. 

1. "Помни, че това, от което се нуждаеш в живота, е удобство и сигурност". Не е вярно, защото всяка стъпка на израстване започва, когато човек излезе от някаква зона на комфорт. Понякога животът е това да рискуваш всичко за една мечта, която никой друг не може да види, освен теб. Безопасното е нож с две остриета. 

2. "Имаш твърде много за губене, за да го сториш!". Но, същевременно, всички сме единодушни, че накрая съжаляваме не за нещата, които сме направили, а за тези, които не сме. По-добре да имаме живот, пълен с изживявания, от които сме се научили на нещо, вместо празни дни с несбъднати желания.

3. "Мечтата ти е прекалено голяма. Тя е невъзможна!". Когато една идея е от достатъчно значение за някой, той ще я реализира, независимо дали изглежда на другите твърде амбициозна и непосилна. Световен принцип е, че това, което е невъзможно да се направи от един, е естествена способност на друг.

4. "Знай, че да си егоцентричен винаги е нещо лошо". Няма защо да се чувствате зле от това, че сте в пълен контрол върху здравето, времето и интересите си. Ако искате да постигнете целите си, да сте в центъра на живота ви може да е най-важната част от пътуването.

5. "Все пак, имаш нужда от разрешение". Хората понякога твърде прибързано отсъждат, после прекалено бавно се коригират. Не бъдете един от тях. Накарайте ги да ви уважават заради това кои сте. Респект не се създава с действия, винаги позволени от всички.

6. "Най-силните, най-щастливи личности се измъчват от по-малко проблеми". Това са оправдания. Силата не идва от това какво можеш да правиш, за разлика от другите, а от преодоляването на трудностите, с които някога си мислил, че не можеш да се справиш. Когато сме в най-ниската си житейска точка, сме най-отворени за възможности. Силните и щастливите са тези, които чувстват болка, приемат я и се учат от нея. Те правят раните си мъдрост и щастие.

7. "Ситуациите или са положителни, или отрицателни". Съвсем не е толкова просто. Китайският йероглиф за "криза”, както стана широко известно през последните години, означава и "шанс". Това, което се случва, не е само позитивно или негативно. То има нюанси и зависи от гледната ни точка.

8. "А има перфектни връзки..." Любовта на живота ви не е съвършен човек, вие също не сте и никой от вас двамата няма да бъде. Същото се отнася и за близки, приятели и колеги. Съвършенството не съществува. Любовта обаче я има.

9. "Нали, в един момент любовта става по задължение..." Любовта се избира, не се дава, защото някой я изисква.

10. "Това е положението. Не можеш да бъдеш добър с всички". Добротата не трябва да се бърка със слабостта, прошката и приемането.

11. "Разбира се, трябва да имаш малко повече неща, за да бъдеш щастлив". Има един начин да бъдем щастливи – като имаме това, което искаме, и като оценяваме това, което имаме. Приемете и обичайте нещата, с които разполагате сега – ще имате повече хубави моменти в живота.

12. "Е, твърде късно е вече". Всеки може да избяга. Това е най-лесното. Да се изправиш пред страха обаче е по-велико – прави те по-силен. Излезте от ежедневието и погледнете мащабно над живота си. Разпознайте мечтите си и се устремете към тях. Никога не е твърде късно да ги сбъднете. Дайте си още един шанс.

Успех!

От marcandangel.com

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ