Победител

Владимир Спасов
Владимир Спасов

прокурист на „М+С Хидравлик“ АД

Завършил е ПМГ „Никола Обрешков“, Казанлък, със златен медал, ВВМУ „Никола Вапцаров“, Варна, специалност „Инженер корабоводител“. Има магистърска степен от СА „Димитър Ценов“, Свищов, специалност „Мениджмънт на търговската дейност“. Работи последователно в „Параходство БМФ“ като трети помощник-капитан, „Капро-ни“ АД като ОТКК и организатор пазари. От 2000 г. до момента е част от „М+С Хидравлик“ АД. 
„М+С Хидравлик“ е специализирана в производство и търговия с хидравлични продукти – орбитални мотори, хидростатични сервоуправления, клапани, хиравлични спирачки, аксално-бутални мотори и помпи.
 

Най-добър нов бизнес

Най-добър нов бизнес

АМПЕКО ЕООД

Резултат от оценката:
• 222% средногодишен ръст на
приходите спрямо 2019 г.
• 165% средногодишен ръст на броя на
служителите спрямо 2019 г.
• 22% средногодишен ръст на
приходите от служител спрямо 2019 г.
• 200% средногодишен ръст на
вложения капитал спрямо 2019 г.

Фокус в развитието върху:
• Иновации в създаването на
софтуер за компании, изграждащи
инфраструктура за зареждане на
електрически електромобили.
• Реинвестиране на продажбите.
• Експанзия на международни пазари и
привличане на нови клиенти с гъвкави
условия.
• Осигуряване на допълнителни работни
места.

Наградата за АМПЕКО прие Стефан Иванов, изпълнителен директор Продажби в компанията.

Бизнес в първите 20 милиона

Бизнес в първите 20 милиона

АГРОЛАНД БЪЛГАРИЯ АД

Резултати:
• Най-високи приходи през 2021 г.
(18,230 хил. лв.), които са с 27,3% по-
високи от приходите на компанията
през 2019 г.
• Компанията с най-висока оперативна
печалба от всички участници през
2021 г. (2,078 хил. лв.), която е два пъти
по-висока от оперативната печалба,
постигната през 2019 г.

Снимка от заключителната церемония. Отличието прие Димтрос Куцукос, управител на "Агроланд", статуетката е връчена от Зарина Генчева, управляващ директор на "Метрореклама". 

Бизнес трансформация

Бизнес трансформация

ФАДАТА ЕООД

Проект: Fadata2Agile - бизнес трансформация, която засяга цялата компания, свързана с внедряването на scaled agile методология на работа (SAFe).

Снимка от церемонията по награждаване в конкурса Мениджър на годината 2022 година в Софийска опера и балет. Наградата получи Явор Мраморенски, директор софтуерни разработки във ФАДАТА ЕООД, връчена от г-н Тонислав Попов, член на Борда на директорите и изпълнителен директор на bTV Media Group.

Екип на годината

Екип на годината

СИМЕНС ЕООД

Резултат от оценката:
• Високо ниво на комуникация между
екипите.
• Прозрачност и доверие между
членовете на екипа.
• Изключителен екипен дух.
• Инициативи за подобряване и
поддържане на психическото здраве
на служителите, забавления и
развлекателни дейности.
• Креативност.
• Оригиналност в цялостното послание
към оценяващите.
• Това, което отличи екипа на „Сименс“ от останалите претенденти за титлата, беше финалното им представяне по време на срещите.
 

Снимка от церемонията по награждаване, наградата получи д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на "Сименс".

Финалисти
Антония Събева

Антония Събева

главен изпълнителен директор на „Мeниджмънт Файненшъл Груп“ АД

Стартира кариерата си в първата от компаниите в групата „Изи Асет Менидж­мънт“ АД през 2010 г. като част от одиторския екип на компанията. Оттам преминава към технологичния хъб на групата Smart IT на позиция директор. Има две ма­гистърски степени – по счетоводство и контрол и по финанси от УНСС.

Management Financial Group (MFG) обединява български компании, чиято мисия е да осигуряват възможност за лесен достъп до финансиране на всеки. Някои от компаниите от групата са на българския пазар от над 17 години. MFG оперира на шест пазара в Европа: България, Румъния, Украйна, Полша, Испания и Северна Македония, и работи по предоставянето на продукти и ус­луги на още няколко пазара в Европа и Северна Америка. Отговорен работода­тел на над 8300 души в над 450 офиса.

Атанас Фурнаджиев

Атанас Фурнаджиев

управител на „Мото-Пфое“ ЕООД

Завърш­ва УНСС със степен бакалавър по счетоводство и контрол и магис­тратура по бизнес администрация на международната търговска дейност. Професионалният му път е свързан с „Мото-Пфое“ от 1993 г., където постъпва като счетово­дител. През 1994 г. става финансов директор, а от 2002 г. и досега е управител на всяка от фирмите в гру­пата – „Мото-Пфое“ ЕООД, „Мото-Пфое БГ“ ЕООД, „Мото-Пфое Лизинг“ ЕООД и „Пфое Агенция“ ЕООД.

„Мото-Пфое“ е официалният вно­сител и дилър на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover. В групата „Мото-Пфое“ са още застрахователният брокер „Пфое Агернция“ ЕООД и „Мото-Пфое Лизинг“ ЕООД.

Димитър Гълъбов

Димитър Гълъбов

изпълнителен директор на „Съдърланд Глобъл Сървисиз България“ ЕООД

Има над 20-годишен опит в сферата на бизнес развитието и управлението на центрове за обслужване на клиенти, изнесени услуги и бизнес процеси. Заемал е управленски позиции в международни компании от различни сектори. Магистър по икономика от УНСС и по бизнес администрация от Американския университет в България. 
„Съдърланд“ е глобална организация за трансформация на бизнес процеси, обслужваща клиенти във всички основни индустриални вертикали. Със седалище в Рочестър, Ню Йорк, „Съдърланд“ наема хиляди професионалисти от 20 страни по света. Екипът на „Съдърланд“ в България се състои от над 2200 служители в офисите в София, Варна и Бургас. Те обслужват 22 клиента на 19 езика.
 

Ева Елгес

Ева Елгес

главен изпълнителен директор на „Каргил България“ ЕООД

Тя е управител на Cargill Business Center от 2018 г. Има повече от 20 години опит в областта на финансите и управлението. В професионалната си кариера е заемала ръководни позиции, свързани с управлението на финансите, в световни компании, като Bombardier, Bosch Rexroth, Transylvania Bank и InBev. Притежава МВА и бакалавърска степен по икономика от Икономическата академия в Букурещ. 
Cargill в България с първото си дружество – Cargill Agricultural Supply Chain EMEA, е основана през 2006 г. в София. През 2013 г. отваря втори офис във Варна, където екипът на компанията, занимаващ се с океански транспорт (Ocean Transportation), осъществява глобалната търговия на Cargill посредством координация на морски плавателни съдове. През 2014 г. е създаден Центърът за споделени бизнес услуги в София (Cargill Business Services Sofia – CBS Sofia). В момента в компанията работят над 1400 служители.
 

Николай Николов

Николай Николов

основател и управител на „Уърлд Транспорт Оувърсийз България“ ЕООД

Управлява една от логистичните компании в България и региона със свои дъщерни дружества в 10 страни на 2 континента. Завършил е глобален бизнес в Оксфордския университет, има и магистратура в областта на логистиката и управлението на веригата за доставки от Университета в Салфорд, Манчестър. 
„Уърлд Транспорт Оувърсийз България“ ЕООД е един от лидерите в морския и въздушния товарен транспорт в страната със собствени офиси в София, Варна, Бургас, Пловдив и Русе. Основана е през 2001 г. Има собствени офиси още в Китай, Тайван, Гърция, Северна Македония, Косово, Словения, Хърватия и Сърбия.
 

Светлана Стефанова

Светлана Стефанова

изпълнителен директор на „ФААК Бълга­рия“ ЕАД

Има магистърски степени по изчислителна техника и промишлен дизайн от Русенския университет „Ангел Кънчев“. Доктор по специалността „Автоматизация на области от нематериалната сфера“. Ръководила е дейността на американската група DATAPARK в България, която продава през 2012 г. бизнеса си на италианската група FAAC. 
„ФААК България“ е част от FAAC Group, световен лидер на пазара за автоматизирани системи. Предлага пълна гама от цялостни решения за автоматизация на гаражни врати, автоматични бариери, пешеходни входове, болaрди и системи за управление на паркинги. Има над 3600 служители в 29 страни и търговска мрежа от официални дистрибутори в повече от 80 страни.
 

Филип Рувре

Филип Рувре

изпълнителен директор на „Модис България“ ЕООД

Има над 20 години опит на ръководни позиции в компании като General Electric, Ajilon и Modis (част от Adecco Group). Паралелно с водещата си роля на международно ниво в рамките на Adecco Group поема и аутсорсинг бизнеса на групата в България през 2011 г. В края на 2017 г. тази част от бизнеса на компани­ята се отделя в рамките на новосъз­дадения бранд на Modis.

„Модис“ предоставя IT и дигитални инженерни решения с фокус върху иновации и дигитална трансформация. В България разработва и доставя услуги в сферата на софтуерното инженерство, както и IT и BPO аутсорсинг услуги.

Юлиян Христов

Юлиян Христов

изпълнителен директор на „МагнаФарм България“ ЕАД

Дипломира се в Икономическия университет, Варна. Професионалният му опит в последните повече от 20 години е в сферата на бързооборотните продукти и фармацевтичната индустрия. Заемал е управленски позиции в международни компании, като Unilever, Henkel и др. 
„МагнаФарм България“ ЕАД има дългогодишен опит в търговията с лекарствени продукти, лекарствени продукти без рецепта, медицински изделия, хранителни добавки и козметика. Ексклузивен представител на редица световни производители.
 

Яни Драгов

Яни Драгов

собственик и из­пълнителен директор на „Смарт Ор­ганик“ АД

Образованието си завършва в Германия. Притежава бакалавърска степен по математика от Техническия университет в Мюнхен и магистратура по икономика от „Лудвиг-Максимилиан“ отново в Мюнхен. През 2009 г. напуска работата си като инвестиционен мениджър в Германия и продължава кариерата си в България. Стартира бизнеса на „Смарт Органик“ с малко магазинче за биохрани в София. 
„Смарт Органик“ АД е производител и дистрибутор на биохрани в Европа. Продуктите на компанията достигат до над 60 страни на 6 континента. 50% от енергията, която се използва в производството, са от възобновяеми източници. През 2021 г. „Смарт Органик“ стартира програма по поетапно преминаване на биоразградими опаковки на продуктите.
 

Участници

Ангел Ангелов

изпълнителен директор и председател на УС на групата „ЕНЕРГО-ПРО Варна“ ЕАД

Антония Събева

главен изпълнителен директор, Management Financial Group

Атанас Фурнаджиев

управител, „Мото-Пфое"

Владимир Спасов

прокурист, „М+С Хидравлик“

Владислав Михов

главен мениджър, „Джапан Табако Интернешънъл България“ ЕООД

Георги Филипов

основател и управител, „Фортекс Нутрасютикалс“ ЕООД

инж. Димитър Димитров

собственик и управител, „Ардес Информационни технологии“ ЕООД

Димитър Гълъбов

изпълнителен директор, „Съдърланд Глобъл Сървисиз България“ ЕООД

Димитър Златанов

лавен изпълнителен директор и собственик, „Лидер-96“ ЕООД

Доброслав Димитров

изпълнителен директор, „Империя Онлайн“ ЕАД

Ева Елгес

главен изпълнителен директор, „Каргил България“ ЕООД

Желез Георгиев

изпълнителен директор и собственик, „Елмарк Холдинг“ АД

Иван Александров

основател и изпълнителен директор, eBag

Илия Великов

управляващ директор, „ГудМилс България“ ЕООД

Илия Кръстев

главен изпълнителен директор, „А Дейта Про“ ООД

Мъгърдич Баклаян

главен изпълнителен директор на ТАВЕКС ЕООД

Мартин Василев

управител, „Керхер България“

Миклош Шмит

глобален ръководител на Cargotec Business Services и генерален мениджър, „Карготек България“

Милен Глушков

главен финансов директор и управител, „Фадата“

Николай Николов

основател и управител, „Уърлд Транспорт Оувърсийз България“ ЕООД

Николай Рашков

оперативен директор, EuroSpeed

Петър Славов

председател на Надзорния съвет на ПроКредит Банк

Петър Торнев

директор на Технологичния център на „Аксенчър“ в България

Светлана Стефанова

изпълнителен директор, „ФААК България“ ЕАД

проф. д-р инж. Стоян Братоев

изпълнителен директор на „Метрополитен“ ЕАД

Тунджер Зафер

изпълнителен директор на pCloud

Филип Рувре

изпълнителен директор, „Модис България“ ЕООД

д-р Христо Мазнейков

собственик на МБАЛ „Света София“

Христо Христов

Global Delivery Executive, Atos Bulgaria Competency Center

Цветелина Николова

управляващ директор на групата „Катаржина Естейт“

Юлиян Христов

изпълнителен директор на „МагнаФарм България“ ЕАД

Яни Драгов

собственик и изпълнителен директор на „Смарт Органик“ АД

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ