Бетина Жотева влиза в СЕМ от квотата на президента

Бетина Жотева влиза в СЕМ от квотата на президента

Бетина Жотева влиза в СЕМ от квотата на президента

Президентът Росен Плевнелиев ще назначи Бетина Жотева за член на Съвета за електронни медии, съобщиха от прессекретариата  на държавния глава. Понастоящем, тя е говорител на Министерството на външните работи, а преди това заемаше различни длъжности в администрациите на четири правителства. През 2010 г. Бетина Жотева се завърна от Брюксел, където в продължение на 3 г. беше говорител на Постоянното представителство на
България в Европейски съюз в Брюксел, за да оглави Дирекция "Връзки с обществеността и протокол" на Министерството на финансите по времето на Симеон Дянков. Беше директор на същата дирекция в Министерството на икономиката и енергетиката по време на служебното правителство през 2013 г. През 2014 г. бе част от политическия кабинет на вицепремиера по икономическа политика и министър на регионалното развитие в служебния кабинет Екатерина Захариева, където отговаряше за медийната политика, връзките с обществеността и междуправителствените връзки в икономическия сектор.

В мотивите си за номинирането й за СЕМ президентът посочва още: „Бетина Жотева притежава дългогодишен опит в областта на медиите и връзките с обществеността. Професионалното си развитие започва през 1990 г. в Българска национална телевизия като водещ новини и редактор на Международните новини. В периода 2000-2005 г. е кореспондент на в. "Труд" и директор на бюрото на вестника в Брюксел. От 2005 г. до 2007 г. е консултант и анализатор към НАТО, а от 2007 г. до 2010 г. заема длъжността Първи секретар по въпросите на връзките с медиите и комуникационните стратегии в Постоянното представителство на България в Европейския съюз, Министерство на външните работи. Работата й в НАТО и в Постоянното представителство на България в Европейския съюз й позволява да навлиза директно в проблематиката на европейския и световен обществено-политически живот. Професионалните и лични качества на Бетина Жотева са предпоставка, че като член на СЕМ тя ще се ръководи от интересите на обществото, ще защитава свободата и плурализма на словото и информацията и независимостта на доставчиците на медийни услуги.”, се посочва още в мотивите на президента.

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ