Въздушното шоу на Гергьовденския парад ще се излъчва онлайн

Въздушното шоу на Гергьовденския парад ще се излъчва онлайн

Въздушното шоу на Гергьовденския парад ще се излъчва онлайн

Въздушното шоу на Гергьовденския парад ще се излъчва за пръв път в интернет в реално време. Зрителите ще виждат това, което виждат пилотите от ВВС при прелитането над София.
В небето ще летят осем самолета и четири хеликоптера. Ще се излъчват директни кадри от кабините на хеликоптерите, както и записи от тренировките от борда на бойните, военно-транспортните и учебните самолети, съобщава „Дарик“.

Парадът ще бъде открит от хеликоптер Ми-17, който ще носи националния флаг на България. За пръв път във формация ще полетят вертолетите Бел-206, Кугър и Пантер от състава на Военноморските сили. В шоуто ще участват изтребители „Су-25" и "МиГ-29", транспортните самолети Ан-30" и „Спартан", както и учебните самолети „Пилатус".

Директното излъчване ще се осъществява от четири камери, поставени в кабините на вертолетите, и от две камери, разположени на земята, каза Десислава Генчева от командването на ВВС.

"Самият стрийминг ще включва цялата част на въздушната демонстрацията, като директни кадри ще бъдат излъчвани само от хеликоптерите, защото скоростта на самолетите е доста висока и все още доставчиците не могат да адаптират стрийма към тази скорост. Ще има обаче кадри със записи от тренировките на самолетите, ще има камери на земята - там, откъдето излитат самолетите, другата ще е на площад "Батенберг", добави тя.

Онлайн излъчването на военния парад от въздуха ще се осъществява чрез 4G връзка на адрес https://www.maxtelecom.bg/livestreaming.

Самолетите и хеликоптерите ще летят на пределно ниска височина – 300 и 100 метра съответно.

За участието на Военновъздушните сили са ангажирани близо 200 души. За някои от пилотите това ще е дебют. За пръв път в парада ще участват лейтенанти от випуск 2014 и 2015 г.

Военновъздушните сили ще участват във военния парад с представителен блок, формиран от зенитно-ракетни войски, радиотехнически войски и авиация. ЗРВ ще покажат едни от най-модерните зенитно-ракетни комплекси на Балканския полуостров - С 300.

1300 военнослужещи с над 35 верижни и колесни машини на Сухопътните войски, зенитно-ракетни войски и служба „Военна полиция" ще вземат участие във военния парад по случай 6-ти май.
Парадът ще струва близо половин милион лева. Последният военен парад с толкова сериозно участие на бойна техника беше за 5-годишнината от членството ни в НАТО - през 2009 г. 

Денят на Храбростта и празникът на Българската армия ще бъдат отбелязани в столицата с празничен Водосвет на бойните знамена и Знамената-светини.

Честванията започват в 9.00 часа пред паметника на Незнайния воин, където ще бъдат поднесени венци и цветя в памет на загиналите български воини.
Военният парад започва в 10.00 часа и ще се проведе на площад „Княз Александър I" под командването на командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.

Президентът и Върховен главнокомандващ Росен Плевнелиев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия на площада.

При изпълнението на Националния химн по време на парада ще бъдат произведени 20 артилерийски салюта. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ