Йордан Лечков осъди прокуратурата

Йордан Лечков осъди прокуратурата

Йордан Лечков осъди прокуратурата

Йордан Лечков осъди прокуратурата за 20 000 лева. Сливенският окръжен съд реши обвинението да заплати сумата на бившия сливенски кмет за претърпени неимуществени вреди в резултат на повдигнато обвинение, по което Лечков бе оправдан, съобщи „Стандарт”.

Той трябва да получи и 1696 лева обезщетение за имуществени вреди по същото обвинение, решиха магистратите. Решението подлежи на обжалване в двуседмичен срок. Лечков започна да съди прокуратурата по общо 6 дела, по които вече получи окончателни оправдателни присъди.

Първото решение за 20 000 лева идва след като бившият кмет на Сливен бе оправдан по обвинение, че като длъжностно лице е получил 5000 лева за ФК "Сливен-2000" и за да упражни влияние върху длъжностно лице от горското за изграждане на водопровод във вилна зона край Сливен. В крайна сметка обаче Лечков получи оправдателна присъда от Върховния касационен съд.

"Още не съм решил какво ще предприема специално по това дело по-нататък, ще се консултирам с моя адвокат. От вас научавам за решението на окръжен съд Сливен", заяви пред "Стандарт" Йордан Лечков. Миналата седмица той осъди за 500 лева местния бизнесмен Илия Георгиев, известен като Манастира. Миналата година Лечков спечели срещу него наказателно дело от частен характер. В момента бившият кмет на Сливен чака насрочване на другите пет граждански дела срещу прокуратурата заради оправдателни присъди на последна инстанция.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ