Мобилно здраво приложение дари градина с билки на столично училище

Мобилно здраво приложение дари градина с билки на столично училище

Мобилно здраво приложение дари градина с билки на столично училище

Уроците по природознание и биология вече ще бъдат онагледявани с билки и подправки в столичното 104 Основно училище „Захари Стоянов“. Учениците от 6 А клас сами засадиха в края на тази седмица различни растенията и участваха с готовност в оформянето на градинката. Освен добре познатите риган, мащерка и розмарин, децата посадиха и растението стевия, известно като естествен заместител на захарта и научиха, че екзотичният храст годжи бери може да вирее и у нас.

В следващата една година за билковата градинка ще се грижат всички деца от училището, заедно с учителката си по биология Венета Димова. Проектът за онагледяване на знанията с открити уроци в двора се осъществява с подкрепата на директорката на училището Капка Велинова. Редица изследвания показват, че програмите за градинарство в училище подобряват хранителните навици на децата и помагат по-доброто им представяне в клас.

Билковата градина в училище е част от кампанията „Каузи“ на мобилното приложение „Здрави”. В продължение на няколко месеца всеки потребител, изпълняващ съветите от „Здрави“, е имал възможност да дарява точки за осъществяването на благотворителни каузи по свой избор. За създаването на тази билкова градинка са дарени виртуално 1 909 400 точки от хората, следващи съветите на приложението. Те са „превърнати” в материали и много работа за създаването на ароматната билкова градинка. При заявено желание от страна и на други училища, „Здрави” постепнно ще разшири проекта за билкови градинки.

Идеята на „издателите” на приложението Софарма, е да се работи за изграждане на здравословен начин на живот и отговорно към себе си и към природата поведение, което се възпитава още в детска възраст. С този проект Софарма продължава устойчиво да разширява социалните си проекти, основна част от които е здравословния начин на живот като отговорен избор на всеки от нас.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ