Президентът организира абитуриентски бал за младежи в неравностойно социално положение

Президентът организира абитуриентски бал за младежи в неравностойно социално положение

Президентът организира абитуриентски бал за младежи в неравностойно социално положение

На 26 май, четвъртък, под егидата на президента Росен Плевнелиев ще се проведе традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно социално положение, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Събитието е част от благотворителната инициатива на държавния глава „Подкрепи една мечта”, която има за цел да насърчи личностната и професионална реализация на абитуриентите, както и тяхното обучение и квалификация, чрез консултации и съдействие от специалисти. Тази година инициативата обхвана 145 младежи от випуск 2015/2016 г. Средствата за провеждане на абитуриентския бал на младежите в неравностойно положение са предоставени от дарители.

Oт 16:30 часа в Слънчевата зала на Националния исторически музей президентът Плевнелиев ще посрещне абитуриенти от 50 специализирани институции, центрове за настаняване от семеен тип, домове за деца, лишени от родителска грижа от 46 населени места. Секретарят на държавния глава по социални политики, младежта и спорта, Ася Чолашка, ще направи отчет на изпълнението на Споразумението за сътрудничество, което обединява усилията на Президентската институция, Министерството на образованието и науката, Министерството на труда и социалната политика, Министерството на младежта и спорта, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане, в рамките на инициативата на президента Росен Плевнелиев „Подкрепи една мечта” за 2015 – 2016 година.

В 19:30 часа в Дом 2 на резиденция „Бояна” ще започне тържественият бал за абитуриентите, който включва богата културна и музикална програма. Сред известните лица, които благотворително ще подкрепят инициативата тази година, са Поли Генова, Десислава Добрева, Рафи Бохосян, Магдалена Джанаварова, Славин Славчев, Невена Пейкова, Михаела Маринова, Д2, Весела Бонева, Калин Вельов, Преслава Пейчева, Мойсей Стойчев, Християна Лоизу.

Инициативата на президента Росен Плевнелиев „Подкрепи една мечта” се провежда за пета поредна година. От началото на 2016 г. екипи от специалисти информират и консултират младежите за възможностите им за образование и заетост, като оказват съдействие на всеки от тях да направи избор, съответстващ на интересите и възможностите му и да развие личния и професионалния си потенциал.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ