България

Политика

|

Общество

|

Пътната агенция пита българите кои пътища се нуждаят от ремонт

Пътната агенция пита българите кои пътища се нуждаят от ремонт

Пътната агенция пита българите кои пътища се нуждаят от ремонт

Гражданите отново ще могат да правят предложения кои пътища да бъдат включени в инвестиционната програма на Агенция "Пътна инфраструктура" за 2023 г. за текущ и основен ремонт на участъци от републиканската пътна мрежа – автомагистрали и пътища първи, втори и трети клас. Срокът за подаване на предложенията е 15 октомври, съобщиха от Пътната агенция.

В момента АПИ разработва процедура за приоритизиране на дейностите, изпълнявани по републиканската пътна мрежа със средства от държавния бюджет. Целта е да се подобри процесът по планиране на дейностите за проектиране, строителство и поддържане на пътната мрежа за всяка календарна година. 

Предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, могат да се изпращат чрез форма за подаване на предложения за пътища с необходимост от ремонтни дейности, на имейл адрес: signali@api.bg. Формата за подаване на предложения е публикувана на интернет страницата на АПИ, в рубриката „Предложения и сигнали“ – формуляр. Предложенията ще бъдат разгледани от постоянно действаща комисия в АПИ, която ще приоритизира окончателните списъци с пътищата за ремонт през 2023 г. 

В началото на февруари от Министерството на регионалното развитие и благоустройството съобщиха, че само за две седмици хората са подали в Пътната агенция 480 предложения за ремонт на пътища в страната. Най-много от февруарските предложения на гражданите бяха за ремонт на републикански пътища в Софийска област - 24, в областите Пловдив - 23, Бургас - 18, Добрич - 17. По един сигнал е бил получен за областите Благоевград, Кюстендил, Силистра и Сливен. За областите Перник и Кърджали са предложени по 2 отсечки, а в област Шумен - 3. Около две трети от предложенията на гражданите - 141, са били за ремонт на третокласни пътища. 42 от сигналите са били подобряване на второкласната пътна мрежа, а останалите 31 предложения - за обновяване на първокласни трасета и на два участъка от АМ "Хемус" в областите София и Варна. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ