Борисов против промени по върховете на службите

Борисов против промени по върховете на службите

Борисов против промени по върховете на службите

В момента, в който размърдаме службите, в тази ситуация, това ще възпали опозицията, отново ще започнат да си мислят, че търсим реваншизъм, конфронтация. Това заяви снощи пред български журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов. По неговите думи спокойствието в момента - че никой не преследва никого, не го подслушва, би изчезнало с промени в службите.

Виждате по тези "Червеи" какво се случва, преди това беше "Галерия", "Октопод", какви ли не чичкови червенотиквениковчета, какво ли нямаше. Сега пак ме тласкат с подобни смени отново да възникнат всички тези дискусии, дебати и разправии. На мен и на тази държава трябва поне още половин година спокойствие да мине през нещата, които вършим. Най-лесно е да ги омета, но кого ще сложа, какво по-добро ще се случи - отново ще започнат да ни говорят за полицейщина и т.н.; извел съм си поуки за мен, коментира премиерът.

Той заяви, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в момента се старае много. Ако началникът му го е карал да прави глупости, те са ги правили. Надявам се сега на прокуратурата да извади всички виновни. Ако е сгрешил, окей съм да го сменя, също и за (директора на ДАНС Владимир) Писанчев - стараят се, в доклада са посочени, че са се справили добре, отбеляза Борисов по повод анализа на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства и разработката "Червеи". Като премиерът Орешарски ги е карал да вършат, каквото вършат, да си понесе той отговорност, той е прекият началник, а те са изпълнители, обобщи Борисов.

Попитан дали има резервен вариант за осигуряването на стабилността в държавата, премиерът отрече и уточни, че разчита много на Радан Кънев (Реформаторски блок) и на колегите там, че си дават ясна сметка, че с толерантност и търпимост ще успеят да прекарат "кораба през тези плитчини".

Знаят, че за да предприема смяна в БНБ, ми трябва мотив, а и че не одобрявам ръководството на банката изцяло. Не бива на наш гръб да правят политика, ние не я правим на техен. Искам техния успех, колкото е по-голям, той е по-голям и за ГЕРБ. То е взаимно - ако се провалим, ще се провалим заедно. Млада коалиция сме, не сме свикнали и може някъде да сме се разминали, но ще се коригираме.

Не е толкова трудно и нетърпимо, все по-добре започваме да работим, ще мине и това, добави Борисов по повод въпроса за определянето на нов подуправител на банката.

Министър-председателят съобщи, че ще разпореди на парламентарната група на ГЕРБ да не подкрепи Димитър Костов за подуправител, отговарящ за банковия надзор.

Източник: БТА

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ