Народното събрание прекъсна работа поради липса на кворум

Народното събрание прекъсна работа поради липса на кворум

Народното събрание прекъсна работа поради липса на кворум

Народното събрание прекъсна работата си след две проверки на кворума, които не регистрираха необходимия брой от 121 депутати в пленарната зала. В програмата на парламента за днес беше още първо четете на промените в Антикорупционния закон и в Закона за устройство на територията, предава БНР. 

В знак на възмущение депутатът Искрен Митев от "Продължаваме промяната" направи неприличен коментар от трибуната на парламента. "ДПС, ГЕРБ и "Възраждане" попречиха да се приемат четири закона, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. Хората, които твърдят, че се борят за България, показаха "среден пръст" на всички и най-вече на себе си и най-вече на своите избиратели", каза Митев. 

По-рано през деня Народното събрание върна бившият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов начело на регулатора до встъпване в длъжност на нов ръководител.

Депутатите решиха още бащите и осиновителите да могат да ползват два месеца отпуск за отглеждане на дете до 8-годишна възраст. Отпускът ще може да се ползва наведнъж или на части. Условието е бащата да не е вземал отпуск за отглеждане на дете до двегодишна възраст. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ