Бирата "Бавария" стана център на внимание с рекламен трик на Световното

Бирата Бавария стана център на внимание с рекламен трик на Световното

Холандската марка бира „Бавария” стана по-разпознаваема от всякога, благодарение на рекламен трик по време на мач от Световното първенство по футбол. Ефектният номер, който я популяризира, е чиста форма на ambush маркетинг, пише marketingmagazine.co.uk.

Интересът към холандкото пиво внезапно нарасна, след като 36 млади холандски фенки се появиха в оранжево рекламно облекло на „Бавария” по време на мача между Холандия и Дания в понеделник.

Оранжевите костюми, които носеха момичетата, са широко разпространени в Холандия. Те са част от промоцията на „Бавария”, която включва рекламните костюми като подарък при закупуването на пакет бира.

Ден след появата на атрактивните девойки, сайтът на компанията, bavaria.com, стана петият най-посещаван уеб-адрес на марка бира във Великобритания. Предишната статистика на сайта сочи, че интересът към него е бил почти незначителен.

Появиха се множество коментари в социалните мрежи. Брандът очевидно стана по-разпознаваем.

Номерът на „Бавария” обаче не остана незабеляван от FIFA, която реши, че този вид рекламиране без предварителна уговорка не може да остане ненаказан.

Заради появата на момичетата FIFA заведе гражданско дело срещу „Бавария” и повдигна обвинение срещу двете жени, организирали смелата кампания.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ