Изчезналият Boeing 777 на Malaysia Airlines може никога да не бъде открит

Изчезналият Boeing 777 на Malaysia Airlines може никога да не бъде открит

Изчезналият Boeing 777 на Malaysia Airlines може никога да не бъде открит

Останките от изчезналия Boeing 777 на Malaysia Airlines може никога да не бъдат намерени. Така смятат австралийските власти и добавят, че почти цялата зона на издирване е анализирана и няма следа от самолета.

Съдбата на пътниците на полет MH370 може да остане мистерия завинаги,  шансовете за намирането им са силно намалели, съобщават информационните агенции. Боингът на Малайзийските авиолинии изчезна с 239 души на борда преди 2 години.

Претърсени са 105 000  кв. км от морското дъно в южната част на Индийския океан, това е 90% от зоната, в която самолетът изчезна. Остават едва около 15 000 кв. км за проверка.   

Шефът на Австралийската служба за безопасност на транспорта (ATSB) Мартин Долън коментира пред „Гардиън“, че макар все още да има „добри преспрективи“, трябва да се допусне възможността самолетът да не бъде открит. По-рано Долън смяташе, че изчезналият боинг ще бъде намерен до юли т.г.

Издирването няма да продължи извън зоната от 120 000 кв. км, определени от властите на Малайзия, Австралия и Китай. То обаче може да бъде удължено с няколко месеца заради лошите метеорологични условия.

Австралийските екипи съобщиха в четвъртък миналата седмица, че са открити две отломки в Южна Африка и на остров Мавриций, които „почти сигурно“ са от полет MH370. През март беше намерено и друго парче в пясъчна плитчина в Мозамбик.

Издирването на самолета струва досега 115 млн. евро.

Boeing 777 на Malaysia Airlines изчезна на 8 март 2014 по време на полет от Kуала Лумпур до Пекин с пътници от 12 държави, мнозинството от Китай, Тайван, Австралия и САЩ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ