Ким Чен Ун изложи плановете си за икономическото развитие на страната

Ким Чен Ун изложи плановете си за икономическото развитие на страната

В рамките на VII Конгрес на Корейската работническа партия лидерът Ким Чен Ун изложи плановете си за икономическото развитие на страната, въпреки наложените международни санкции на Пхенян, предава Интерфакс, цитиран от агенция Фокус. При това той подчерта, че няма да се откаже от програмата за разработване на ядрено оръжие.

Местните медии докладват, че Ким Чен Ун е представил петилетна стратегия, цел на която ще бъде постигането на ръст в икономиката. Повишаването на жизнения стандарт на населението и разрешаване на проблема с недостига на електроенергия е сред главните задачи на новия план. „Желателно е да увеличим дяла на енергията, генерирана от АЕЦ, премахвайки основното внимание от ВЕЦ-овете“, отбеляза севернокорейският лидер. 

Същевременно той увери, че паралелно с развитието на икономиката внимание ще бъде насочено и към ядрената програма на страната. „Тази политика не е временен отговор на променящата се ситуация. Това е политическа линия, към която следва да се придържаме по всяко време“, подчерта Ким Чен Ун. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ