Малък пътнически самолет е изчезнал над Непал

Малък пътнически самолет е изчезнал над Непал

Малък пътнически самолет е изчезнал над Непал

Малък пътнически самолет на авиокомпания „Тара Еърлайнс“ е изчезнал днес в планините над Непал, предаде китайската информационна агенция Синхуа. 

За начало беше известно, че самолетът е излетял от град Покхара за Джомс, административен център на район Мустанг. Според показанията на диспечерите, 10 мин. след излитането е била изгубена връзка с него. На борда му са пътували 20 пътници, сред които и две деца, двама чужденци – граждани на Китай и Кувейт, както и трима членове на екипажа. Към района са били изпратени спасителни екипи, съобщи ТАСС. 

„По цялото протежение на маршрута на полета няма писта. Смятаме, че самолетът се е разбил“, каза началникът на полицията в район Мустанг - Харихар Йоги.

По-късно беше разпространена информацията, че пътническият самолет е бил открит разбит в джунглата. Местни медии, цитирани от "Индипендънт" онлайн, посочиха че машината е намерена напълно унищожена. Опасенията са, че всички, летели на борда, са загинали. Авиационният министър на Непал Ананда Покхрел е цитирана от "Катманду Пост" да казва, че останките са били намерени разпилени в район от 200 метра. 

Очаквайте подробности. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ