Нода представи новия японски кабинет

Нода представи новия японски кабинет

Новоизбраният японски премиер Йошихико Нода представи състава на кабинета си, съобщи BBC. Целта на правителството е да продължи възстановяването на Япония след земетресението и да увеличи икономическия й растеж.

Джун Адзуми беше избран за финансов министър в страната, след като Нода отстъпи позицията, за да поеме премиерския пост. На Мотохиса Фукурава бяха възложени икономическите въпроси. Йошио Хачиро е посочен от Нода за новия търговски министър. Коичиро Гемба беше назначен за министър на външните работи. На него е възложена задачата да задържи добрите външни отношения с главния съюзник на Япония - САЩ. 

54-годишният Йошихико Нода беше избран за новия японски премиер след като Наото Кан подаде оставка, заради публичното недоволство срещу управлението на правителството след земетресението в Япония на 11 март. Японската икономика е в рецесия, което увеличава общественото недоволство.

Коментарите след избора на новите министри излъчиха надежда, но и неувереност. 49-годишният финансов министър Джун Адзуми например е сравнително непознато име в страната, което създава чувство за несигурност, коментира Коджи Фукая от Credit Suisse Securities.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ