Откраднаха цял път в Китай

Откраднаха цял път в Китай

В Китай, знаете, всичко е в големи мащаби. Дори и крадците не се занимават с дреболии. В граския окръг Нантун, провинция  Цзянсу неизвестни злотосторници успели да задигнат почти половин километър пътно платно. Най-интересното е, че никой не им е попречил, тъй като според разследващите, кражбата на пътя е продължила минимум два дни, съобщава РИА Новости.

Крадците, които както се изяснило по-късно, били двама, не са и опитвали да се крият. За мащабната си "операция" те използвали багер и камион. С помощта на тежкотоварната техника, за два дни работа, злосторниците успели да демонтират и откарат бетонни плочи, положени като настилка на пътя, с общо тегло 630 тона.

Едва на втория ден местни жители заподозрели, че багерът май не е на пътните служби и повикали полиция. Пристигналите служители на праоохранителните органи първо си поговорили с местната администрация и комуналните служби и така окончателно били разсеяни всякакви съмнения: кметството нямало никакво отношение към демонтажа на пътя.

Търсенето и залавянето на крадците не отнело много време. Били прегледани записи от видеокамери, разположени близо до местопрестъплението, по тях намерили камиона с бетонните плочи и така установили самоличността на шофьора на камиона. След ареста, предстъпниците обяснили, че пътят се ползвал много рядко и затова решили, че на никого няма да навредят, ако изкопаят настилката и я продадат.

За отбелязване е, че купувачи се намерили много бързо - полицията арестувала крадците по време на сделка.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ