Откриха смеещи се буболечки във Филипините

Откриха смеещи се буболечки във Филипините

Откриха смеещи се буболечки във Филипините

Американски учени са открили над 300 непознати досега животни и растения във Филипините. Ценните биологични видове са намерени по време на 42-дневно подводно и земно изследване на големия териториално, но застрашен от екологични опасности южноазиатски архипелаг. То е било субсидирано от Калифорнийската академия на науките, предаде „Франс прес“.

Едно от най ценните открития е на смеещи се цикади. Според експертите малките буболечки издават звуци досущ като хихикане.

Сред откритията е още акула, която увеличава размера си, като напълва стомаха си с вода, за да уплаши нападателите си, както и омари без черупки. Много от животните преди са били незабелязани, тъй като са твърде малки, включително паяци, плужеци и ракообразни.

В началото на седмицата Световният фонд за дива природа (WWF) съобщи, че в Нова Гвинея са открити над хиляда неизвестни досега за човечеството животински вида. Сред тях бяха жаба с „вампироподобни" зъби, сляпа змия, делфин с кръгла глава, тюркоазено-син гущер и др.

Откритията във Филипините и Нова Гвинея е глътка оптимизъм на фона на увеличаващия се брой на застрашени от изчезване видове животни и растения. Вследствие на опасните тенденции почти една четвърт от всички познати бозайници са включени в списъка.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ