Папа Франциск позволи пошляпването на децата

Папа Франциск позволи пошляпването на децата

Папа Франциск позволи пошляпването на децата

Папа Франциск допусна децата да пошляпвани като вид телесно наказание, съобщава Асошиейтед прес.

Той е добавил, че това е допустимо по изключение и с възпитателна цел и не бива да унижава достойнството на детето.

Понтификът разказал как на среща със семейни двойки един баща разказал, че понякога си позволява да плесне децата, но никога по лицето.

„Забележително е, че той уважава чувството за достойнство на детето. Ако той наказва децата, то го прави справедливо”, пояснил папа Франциск по време на седмичната публична аудиенция, посветена на ролята на бащите в семейството.

Папа Франциск се изказва за пореден път по темата за защита на децата. След избирането му през 2013 г. той обяви началото на решителна борба с педофилията. През април миналата година той се извини заради свещениците, които са извършвали насилие над деца. Месец по-късно сравни действията на тези църковни служители със „сатанинска меса”.

Папата разпореди на всички католически епископи по света да си сътрудничат с комисиите за защита на децата срещу сексуални посегателства от страна на свещеници. По данни на Ватикана за последните 10 години са регистрирани над 3420 случая, в които служители на църквата са злоупотребявали с положението си.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ