Принц Джордж направи първата си официална визита... и наруши правилата

Принц Джордж направи първата си официална визита... и наруши правилата

Той още не може да ходи, но вече прави държавнически визити. Малкият принц Джордж – син на херцога и херцогинята на Кеймбридж Уилям и Катрин, пристигна с родителите си на царствено посещение в Нова Зеландия.

Веднага след кацането в Уелингтън малкият принц бе отнесен по червената пътека от елегантната си майка и формално поздравен от цяла редица изтъкнати личности, включително и от премиера на страната Джон Кей.

Това е първият публичен ангажимент на Джордж и, както отбелязват коментаторите от Си Ен Ен – първото от цял живот подобни задължения, които му предстоят. Кралското бебе показа характер, като прие с достойнство всички церемонии около себе си, въпреки дългото пътуване от Лондон. Присъствали на посрещането отбелязват, че детето е приело официалностите като нещо съвършено естествено.

Уилям и Кейт, които са на протоколна визита в Нова Зеландия- част от британската Общност на нациите, са посочили, че в подготовките за посрещането им вече ще трябва да се вземат предвид и изискванията на Джордж. Сред тях е специална седалка в лимузината, с която семейството ще се вози, и тази подробност предизвика огромни вълнения в страната. Защото кресълцето бе монтирано от Кралското новозеландско общество Plunket – организация, която определя правилата при детското здравеопазване в страната. Тя обаче пренебрегна собствените си съвети и постави столчето с лицето напред – като за възрастен човек, а не с лице към родителите и с гръб към шофьора, както е прието в Нова Зеландия за деца под двегодишна възраст. Но Джордж вероятно не е съвсем като другите деца - поне що се отнася до протокола. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ