Русия на страната на Сирия при военен удар

Русия на страната на Сирия при военен удар

Руският президент Владимир Путин обяви, че Русия ще помогне на Сирия в случай на външна агресия, предаде ИТАР-ТАСС. Той направи изявлението си на пресконференция в края на в края на срещата на върха на Г-20 в Санкт Петербург.

Преди това руският президент проведе изнедваща среща на четири очи с Барак Обама в рамките на Срещата на върха на Г-20, съобщи „Интерфакс”, като се позова на официално съобщение от администрацията на Путин.

Двустранна среща между лидерите на двете държави изобщо не бе предвидена в програта на Съмита. По-рано Москва се готвеше за отделни преговори между двамата държавници, които обаче бяха отменени от Белия дом в знак на охладняване на отношенията след като Русия даде убежище на бившия сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън, разкрил секретна информация за масово подслушване и следене от американските спецслужби по цял свят.

Путин и Обама са обсъдили ситуацията със Сирия и са се договорили да поддържат контакт по този въпрос чрез външните си министри. Запазват се противоречията в позициите на Русия и САЩ относно сирийския конфликт, съобщават още от администрацията на Путин

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ