Таки се предаде на властите в Дубай

Таки се предаде на властите в Дубай

Таки се предаде на властите в Дубай

Христофорос Аманатидис-Таки се е предал вчера на властите в Дубай, информира БНР. Обявеният за международно издирване наркобос се е предал на агент от ИНТЕРПОЛ в арабската страна.

Той беше обявен за издирване на 8 май. В официалната заповед на международната правоохранителната организация е посочено, че Таки е издирван от България за "Организирана престъпност - трансгранична престъпност, престъпления, свързани с употребата на наркотици". Публикувана е негова снимка и данни, че е на 36 години, дата на раждане, височина 175 см и кафяви очи.

Таки е сочен за един от големите наркобосове у нас. Твърди се, че е наследник на бившата силова групировка ВИС на покойния Георги Илиев. Легенди в подземния свят гласят, че задържаният контролира дилърите чрез наказателна бригада под името „Бандата с чуковете”.

Христофорос Аманатидис-Таки напусна страната през есента на 2008 год. Тогава бе издадена европейска заповед за арест и той беше пуснат за издирване от ЕВРОПОЛ. Имаше непотвърдени слухове, че бил засичан в Гърция и ЮАР през различни периоди.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ