Тричасово супер шоу открива Мондиал 2010

Тричасово супер шоу открива Мондиал 2010

Тричасово супер шоу открива Мондиал 2010

С тричасов, грандиозен спектакъл на стадион „Орландо" в Совето, предградие в столицата на РЮА -  Йоханесбург ще бъде открито първото Световно първенство по футбол на африканския континент. Събитието ще бъде предавано пряко, на 10 юни, от 21 ч. българско време по БНТ. На следващия ден, когато реално стартира надпреварата в Мондиал 2010 ще се играе и първият мач. Първенството ще бъде открито със среща между отборите на Южна Африка и Мексико. Рефер на първия мач е узбекът Равшан Ирматов.

Супер шоуто за откриването ще събере на едно място музикални суперзвезди, известни африкански артисти и футболни легенди от миналото и настоящето.

30-хилядната публика на стадиона и милионите зрители пред малкия екран ще бъдат взривени от изпълнители като Шакира, Блек Айд Пийс, Алиша Кийс и K'Наан.

За организатор на невиждания спектакъл FIFA избра носителя на наградата „Еми” – Кевин Уол и неговата компания „ Control Room”.

Концертът, както и специално изготвен за целта албум от Sony Music Entertainment, Virgin Records и FIFA ще бъдат изцяло с благотворителна цел.

Всички нетни приходи ще бъдат в полза на официалната кампания на 2010 FIFA World Cup™ „20 Centres for 2010",  която има за цел да изгради 20 центъра  за обучение, здравна грижа и футбол за непривилегированите общности в Африка.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ