Япония и Индия се включват в търсенето на изчезналия малайзийски самолет

Япония и Индия се включват в търсенето на изчезналия малайзийски самолет

Япония и Индия се включват в търсенето на изчезналия малайзийски самолет

Още две страни се присъединяват към международната издирвателна акция след изчезването на самолета Боинг 777-200 на Malaysia Airlines в нощта срещу събота. Япония и Индия са помагали в претърсването на морските води край Виетнам и Андаманско море, предаде РИА Новости.

„Дадохме указание самолетът да бъде издирван от подразделенията на виетнамската народна армия и местните власти в западните, югоизточните и централните региони на страната. В пограничните райони издирването ще бъде координирано с въоръжените сили на Лаос и Камбоджа”, посочи представителят на виетнамската армия Во Ван Туан.

Япония участва в операцията с четири военни самолета, а Индия се е включила със спътници и кораби на военноморския си флот, които патрулират в Малакския пролив заедно с индонезийски и малайски съдове. Малайзия също разширява зоната на търсене, като включва Андаманско море.

Отрядите претърсват двете страни на Малайзийския полуостров след като съдбата на изчезналата летателна машина става все по-мистериозна. Шефът на военновъздушните сили в Малайзия отрече твърдения самолетът да е бил проследен до протока Малака на запад, информира Би Би Си. Виетнам пък изпрати самолет, който да разследва твърденията, че летящ обект е бил забелязан от хора в източната част на страната.

Най-малко 40 кораба и 34 военни самолета продължават издирването на малайзийския самолет с 239 души на борда.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ