„Уикипедия” отправи апел за финансова подкрепа

 „Уикипедия” отправи апел за финансова подкрепа

„Уикипедия” отправи апел за финансова подкрепа

Основателят на "Уикипедия", Джими Уейлс отправи апел за финансова подкрепа към всички почитатели на електронната енциклопедия по света. Призивът е на  началната страница на сайта и в него пише:

„Апел от основателя на "Уикипедия", Джими Уейлс.

Google притежават близо един милион сървъра. За Yahoo работят към 13 000 служители. Ние имаме 679 сървъра и 95 служители.

Уикипедия е на пето място в мрежата и обслужва 450 милиона различни потребители всеки месец – с милиарди показвания на страниците.

Търговията днес е реалност и в рекламите няма нищо лошо. Но те просто нямат място тук. Не и в "Уикипедия".

"Уикипедия" е нещо специално. Тя е като библиотека или градски парк. Като храм на духовността. Тя е място, където всеки от нас може да отиде, да помисли на спокойствие, да научи нещо, да сподели знания с другите.

Когато основавах "Уикипедия", можех да я развия като търговска компания чрез рекламни банери, ала реших да направя нещо различно. През годините работехме усилено, за да запазим екипа малък, но сплотен. Изпълняваме мисията си без излишни разхищения.

И ако всеки, който в момента чете този текст, дари днес дори само пет долара, ние щяхме да приключим с кампанията си само за един ден. Но не всеки желае или има възможност да направи дарение. И това е разбираемо. Важното е, че всяка година достатъчно много хора решават да дарят.

Моля Ви, тази година направете и Вие дарение за "Уикипедия". От 5, 20 или 50 долара, или колкото можете да отделите, за да опазим и поддържаме Уикипедия.

Благодаря Ви,

Джими Уейлс

Основател на Уикипедия.”

Даренията са основният източник за издръжка на Уикипедия и в края на всяка календарна година нейният основател отправя апел за набиране на средства.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ