Товарен самолет с експлозиви се разби край Кавала

Товарен самолет с експлозиви се разби край Кавала

Товарен самолет с експлозиви се разби край Кавала

Товарен самолет Ан-12, използван от украинска авиокомпания се е разбил късно снощи край гр. Кавала в Северна Гърция. По първи сведения на борда му е имало 8-членен екипаж. В ранните часове тази сутрин гръцки медии съобщиха, че самолетът е транспортирал 12 тона опасни материали, най-вече експлозиви. Той е извършвал полет от Сърбия до Йордания, съобщи гръцкото Управление за гражданска авиация.

Преди удара в земята пилотът поискал извънредно кацане заради проблем в един от двигателите на самолета. От наземното управление на полетите осигурили възможност за кацане в Солун или в Кавала по негов избор. Той избрал по-близкото до него летище в Кавала, за да извърши аварийно кацане. Почти веднага след това връзката прекъснала. Самолетът се разбил на около 40 км западно от летището между градчетата Антифилипи и Палеохори.

Местни жители разказват, че първоначално са видели огромно огнено кълбо, а след това, в продължение на часове са се чували експлозии.

Веднага след инцидента местните жители са били предупредени да държат прозорците си затворени и да не излизат навън. Пожарната служба е отцепила район в широк периметър, очаква се военни и експерти по взривни вещества да започнат обследване на мястото на катастрофата

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ