Украинските власти заклеймиха визитата на "международния престъпник" Путин в окупирания град

Украинските власти заклеймиха визитата на международния престъпник Путин в окупирания град

Украинските власти заклеймиха визитата на "международния престъпник" Путин в окупирания град

Украинските власти на Мариупол, контролиран от Русия от май 2022 г., осъдиха днес посещението на руския президент Владимир Путин в пристанищния град и го нарекоха "международен престъпник", предаде Франс прес.

"Международният престъпник Путин посети окупирания град Мариупол" нощем, "вероятно за да не види на дневна светлина града, убит от неговото "освобождение", написа в Телеграм градската управа с намек за международната заповед за арест, издадена срещу държавния глава на Русия.

Путин посети Мариупол през нощта, като крадец, добави украинското министерство на отбраната.

"Сякаш е крадец, Путин посети украинския град Мариупол, криейки се зад нощта. Първо, това е по-безопасно. Освен това нощта му позволява да постави акцента на това, което иска да покаже, и държи града, който армията му напълно разруши, и неколцината му оцелели жители, далеч от любопитни очи", заяви министерството в Туитър.

"Престъпниците винаги се връщат на мястото на престъплението си... Убиецът на хиляди семейства от Мариупол дойде да се полюбува на руините на града и на гробовете. Цинизъм и липса на разкаяние", написа в Туитър Михайло Подоляк, съветник на украинския президент.

Путин е летял до Мариупол с хеликоптер, съобщи по-рано ТАСС, като се позова на Кремъл. После е прекосил с кола няколко района на града, като е спирал на различни места, говорил е с жителите, разгледал е различни обекти, пояснява агенцията. А Ройтерс допълва, че Путин сам е карал колата.

"Всичко това беше много спонтанно", увери по-късно пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ