Зеленски: Войната постепенно се връща в Русия

Зеленски: Войната постепенно се връща в Русия

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че "войната" постепенно се връща в Русия, след като три дрона бяха свалени над Москва - атака, при която по данни на руските власти е ранен един човек, предаде Франс прес.

"Постепенно войната се връща на територията на Русия - в нейните центрове и военни бази, и това е неизбежен, естествен и абсолютно справедлив процес", каза Зеленски по време на посещение в западния украински град Ивано-Франковск.

"Украйна става все по-силна", добави той, като предупреди обаче, че страната трябва да се подготви за нови атаки срещу енергийната инфраструктура през зимата.

"Но трябва да сме наясно, че както и през миналата година руските терористи могат да атакуват енергийния ни сектор и критични обекти и тази зима", каза Зеленски и добави, че при посещението му в Ивано-Франковск е била обсъдена подготовката за "всички възможни сценарии".

Зеленски говори, след като три украински дрона бяха свалени над Москва тази нощ, както съобщи руското министерство на отбраната. Атаката нанесе щети на фасадите на две високи сгради с офиси и наложи за кратко да бъде временно затворено московското международно летище "Внуково".

Москва заяви също, че руските сили са осуетили тази нощ и опит на Киев за нападение срещу анексирания от Русия полуостров Крим с 25 украински дрона.

Нападенията са поредните скорошни атаки с дронове, включително срещу Кремъл и руски градове в близост до границата с Украйна, за които Москва обвинява Киев, отбелязва Франс прес.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ