В ипотечното кредитиране бързината е ключова

Лоялността на клиентите ни е доказателство за успешния модел на работата ни, посочват Симеон Радков и Йордан Кондов, основатели на "Еврокомерс"

Автор:

Борис Вълчинов

Снимки:

личен архив

В ипотечното кредитиране бързината е ключова

Лоялността на клиентите ни е доказателство за успешния модел на работата ни, посочват Симеон Радков и Йордан Кондов, основатели на "Еврокомерс"

В ипотечното кредитиране бързината е ключова
quotes

Каква е тайната на успешното ипотечно кредитиране?

Йордан Кондов: Ипотечното кредитиране е сфера, в която имаме експертиза и дългогодишен опит и вярваме, че когато нашите клиенти имат нужда от бързо и качествено съдействие, за да се свърши работа – ние сме техните хора. Често клиентите ни идват вече уморени от работата с банки, където, за да бъде отпуснат един кредит, могат да минат и месеци, а проектите не могат да чакат. В ипотечното кредитиране бързината е ключова за успеха на проекта.

Симеон Радков: Нашите решения са персонализирани, не работим по шаблонни модели. Помагаме на клиентите ни с правилната „лична“ математика, така че на финала да бъдат удовлетворени. Бизнесът с ипотечните кредити звучи като лесно занимание, но всъщност крие доста подводни камъни. Нашият над 20-годишен опит ни дава увереността, че можем да предвидим рисковете и да дадем най-доброто решение.

Йордан Кондов: Нямаме скрити клаузи в договорите – това, което пише в договора, това и се случва. Изключително важно условие за дългосрочни отношения. Имаме много клиенти, които през годините са ползвали нашите услуги и след това са се връщали по два, по три и по четири пъти отново при нас. Лоялността на клиентите ни е доказателство за успешния модел на работата ни.

За какви проекти ви търсят клиентите?

Симеон Радков: Нуждите са най-разнообразни, клиентите ни също. За битови проекти, за ремонт, за екскурзии, ако щете. Работим с много хора за бизнес проектите им и при нужда от бързооборотни средства. Понякога има мащабен проект, който се нуждае от бързо финансиране, банката има нужда от повече време и процедурата е по-дълга. При нас пътят е скъсен и бизнесът получава бързо нужните средства за развитие.

Йордан Кондов: Една голяма тема е рефинансирането на кредити – да обединим множеството задължения на клиента и да направим най-добрия погасителен план, така че да бъде изгоден и за него. Един от честите казуси е, че когато задълженията станат твърде много, човекът започва да се бави с изплащането на вноските и влошава своето ЦКР. Тогава става непривлекателен за банките. Ние сме алтернатива за тези клиенти.

Какво отличава вашия модел на работа?

Йордан Кондов: Ние сме една от малкото фирми в България, които можем да ипотекираме и да отпуснем договор на база идеални части, не на цял имот. Както и на имоти със запазени права на ползване. Обременени имоти, за които също имаме модели за кредит. Симеон Радков: Всеки план и всеки клиент са строго индивидуални. Персоналният подход е водещ за нас според казуса на човека. Затова и държим да се запознаем лично в нашия офис и да бъдем максимално полезни в изработването на неговия погасителен план.

Симеон Радков и Йордан Кондов са приятели от младежките си години и успешни съдружници в редица бизнеси вече над 20 години. Преди 14 години основават „Еврокомерс“ и развиват компанията в сферата на ипотечното кредитиране – към момента в портфолиото си имат над 10 хил. доволни клиенти и над 70 млн. лв. раздадени кредити.

„Еврокомерс“ (https://euro-commerce.bg) е небанкова финансова институция, създадена през 2010 г. Компанията има дългогодишен опит в ипотечното кредитиране на физически и юридически лица за всякакви цели при опростена процедура. Разполага с една от най-широките мрежи от партньорски офиси в страната.