Бойко успя да измъкне 4 гейма от Бекер

Бойко успя да измъкне 4 гейма от Бекер

Бойко успя да измъкне 4 гейма от Бекер

Премиерът Бойко Борисов в тандем с Илия Кушев успяха да измъкнат 4 гейма от световноизвестните тенисисти Борис Бекер и Маги Малеева на демонстративен мач по тенис в Борисовата градина вчера. Крайният резултат, естествено бе в полза за звездната двойка Бекер-Малеева.

Министър-председателят и неговият партньор изненадаха противниците си като набързо поведоха с 3:0 гейма.

Четвъртият гейм бе най-оспорвания в цялата среща. Той се игра над 20 минути, като двата отбора играеха точка за точка. Борисов взриви публиката с няколко великолепни отигравания на мрежата, при едно от което Маги Малеева падна на колене и се поклони на премиера за доброто му представяне. В крайна сметка геймът бе спечелен от Бекер-Малеева.

Сякаш това бе преломния момент и следващите четири гейма бяха спечелени от отбора на бившия номер 1 в мъжкия тенис, докарвайки резултата до 5:3.

В деветия гейм Борисов-Кушев се върнаха в мача, правейки резултата 4:5. При последвалия гейм обаче звездната двойка надигра тази на премиера и спечели мача.

Видимо недоволен, че е загубил, Борисов напусна кортовете на „Левски” и не остана да доизгледа края на демонстративния мач, в който срещу Бекер и Малеева излязоха победителите от 15-то юбилейно издание на Загорка Тенис Къп Тихомир Грозданов – Венцислав Иванов.

Бекер-Малеева изиграха 4 гейма с победителите на турнира, завършвайки наравно 2:2.

Световният номер 1 в мъжкия тенис бе у нас по покана на "Загорка", специално за организирания от нея традиционен тенис турнир.  Освен демонстративния мач с премиерът победителите от Zagorka Tennis Cup, Бекер отиде в специално направената фен зона, за да се включи в купона и да зарадва множеството фенове, като им раздаде автографи и награди от спонсорите на турнира.

Освен премиерът Бойко Борисов сред официалните гости бяха и министърът на икономиката Трайчо Трайков, министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, изпълнителният директор на „Загорка” АД Рууд ван ден Ейнден и председателят на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.

Борис Бекер е  роден на 22 ноември 1967 г. в град Лаймен, Германия, близо до Брюл, от където е другата мегазвезда на тениса – Щефи Граф, с която стават най-обичаните спортисти в страната си. Той е бивш номер 1 в световната ранглиста за мъже. Има общо 6 титли от турнирите на Големия шлем („Уимбълдън” – 1985, 1986 и 1989 г., Откритото първенство на Австралия – 1991 и 1996 г., Откритото първенство на САЩ - 1989 г.).  Спечелил е 49 индивидуални титли в кариерата си плюс още 15 на двойки. Приет в „Залата на славата” на тениса през 2003 г. Бекер печели „Уимбълдън” едва на 17 години и 7 месеца и по-този начин е най-младият шампион, печелил турнира.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ