Билбордът, който изпълнява ролята и на ферма за марули

Билбордът, който изпълнява ролята и на ферма за марули

Билбордът, който изпълнява ролята и на ферма за марули

Университетът по инженерство и технологии в Перу успява да измисли най-различни креативни начини, за да окуражи записването на перспективни студенти. През 2013 г. той създаде билборд, който филтрира и произвежда чиста вода. Тази година университетът предлага още по-оригинално изобретение, което хем ще привлече нови студенти, хем ще подобри живота на местните жители, пише Goodnet.org.

В Бужама водата, която се използва за напояването на нивите, е изключително замърсена. В нея се откриват високи нива на арсен и олово. Зеленчуците, които се засаждат в почвата, абсорбират тези токсични метали и създават заразена продукция, която впоследствие се продава и консумира.

Поглеждайки на проблема от инженерна гледна точка, студентите от Университетът по инженерство и технологии решават да създадат безопасно и евтино решение, наречено Air Orchard. Отново посредникът е билборд. Край него се засаждат марули, които се поливат с влага от въздуха. Към оригиналната напоителна система, наречена Air Orchard, е включен и изсушител на въздуха. Хиляди нетоксични и вкусни марули се създават всяка седмица. Нещо повече – те се раздават безплатно на всеки, който иска.

Креативната и еко идея на университета ни припомня за пореден път, че нестандартното мислене може да промени света към добро.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ