Skype ще превежда разговорите ви на чужд език в реално време

Skype ще превежда разговорите ви на чужд език в реално време

Skype ще превежда разговорите ви на чужд език в реално време

На конференцията „Коуд” вчера вечерта шефът на Microsoft Сатя Надела извика на сцената екипа на Skype, за да представи последното голямо нововъведение на компанията. Услугата, която компанията представи като „пре-бета на магията”, се нарича Skype Translator и може да превежда разговорите ви в реално време на друг език. Истинска комуникация от фантастичния свят на „Стар Трек”!

С помощта на инструмента ще можете спокойно да разговаряте с хора, които не владеят вашия език, съобщават от Engadget. Услугата показва превода като субтитри на двата езика от разговора в долната част на екрана. Той не е съвсем незабавен обаче – трябва да изчакате, докато събеседникът ви приключи да говори, преди услугата да извърши магията си.

Подобни демонстрации са правени и в миналото, но ключовата разлика е, че бета услугата на Skype излиза за всички до края на годината и ще може да се ползва на всички устройства, на които има инсталиран Skype, без допълнителни добавки.

Засега Microsoft, които придобиха Skype през 2011 г. за 8,5 млрд. долара, не обещават поддръжка на всички съществуващи езици. Въпрос на време е обаче да разберем с кои услугата се справя най-добре след пускането й по-късно тази година. 

Вижте как се случва преводът. 

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ