Walmart спира рекламите в социалната платформа X

Walmart спира рекламите в социалната платформа X

Walmart спира рекламите в социалната платформа X

Walmart заяви, че няма да рекламира в социалната мрежа X, известна доскоро като Twitter. Това е поредната компания, която се отказва от сайта, собственост на Илон Мъск, предава Ройтерс.

"Няма да рекламираме в X, тъй като сме намерили други платформи за по-добро достигане до нашите клиенти", заяви говорител на Walmart.

Платформата изпитва трудности да задържи рекламодателите, откакто Мъск придоби компанията през октомври 2022 г., а през последните седмици се сблъска с нов отлив заради нарастващата загриженост за антисемитското съдържание.

По-рано този месец Мъск се съгласи с потребител на X, който невярно твърдеше, че членове на еврейската общност подклаждат омраза към белите хора, като заяви, че потребителят говори "действителната истина".

Потребителят се беше позовал и на конспиративната теория за "Голямото заместване", според която евреи и левичари подготвят етническото и културното заместване на бялото население с небели имигранти, което ще доведе до "бял геноцид".

Мъск се извини за публикацията си по време на интервю за събитието DealBook на New York Times в сряда, но отправи обидни думи към рекламодателите, които са спрели рекламите си, обвинявайки ги в "изнудване".

Ръководител на голяма агенция за закупуване на реклами, който отказа да бъде назован, заяви, че представителите на X за продажба на реклами са изглеждали разочаровани след избухването на Мъск срещу брандовете и не са имали какво да кажат в разговорите.

Големи марки, сред които Apple, Walt Disney и Warner Bros Discovery, също спряха рекламите си в X този месец след доклад на либералната група за наблюдение Media Matters, според който реклами са се появявали до антисемитски постове.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ