Наводненията ще имат краткосрочен негатив върху туризма

Наводненията ще имат краткосрочен негатив върху туризма

Наводненията ще имат краткосрочен негатив върху туризма

Трагедията във Варна ще окаже негатив за туризма в много краткосрочен план. Ясно е, че събитията са породени в конкретният район са далеч от курортите и в този смисъл не се очаква сериозно отражение на отменени резервации на туристи по българското Черноморие. Това заяви за „Фокус” Байко Байков, председател на УС на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти.

Байков допълни, че по-скоро неприятно отражение може да окаже задържащото се хладно и дъждовно време.

На въпрос как, трябва да отвърне България на Гърция, където се наложиха фиксирани цени на храните по морските курорти, , които са с близо 30% по-ниски от досегашните, Байко Байков обясни: „Това е политика. Гърците имат много сериозна история в политиката си да привличат туристи”.

„Всяка година измислят стимули, с които да привлекат внимание и туристи. В този смисъл ние само можем да се поучим от това, което се случва там. В крайна сметка те няколко години подред имат изключително висок ръст. Миналата година имаха рекорден брой туристи, тази година се очаква този рекорд да бъде подобрен”, обясни Байков.

Относно това, дали има интерес или съответно спад на интерес от други държави към България като туристическа дестинация, Байков обясни, че има споделена тревога относно Белгия, Холандия, Люксембург, Скандинавия и англоезичния пазар.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ