Прогнозите за провал на летния туристически сезон няма да се сбъднат

Прогнозите за провал на летния туристически сезон няма да се сбъднат

Прогнозите за провал на летния туристически сезон няма да се сбъднат

Прогнозите за провал на летния туристически сезон няма да се сбъднат. Това каза в интервю за „Фокус“ Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

По думите му, през лятото се очакват над 7 милиона чуждестранни и български туристи, защото браншът е успял да реагира на очаквания отлив на руски туристи у нас.

„Българският туристически бизнес беше предупреден, имаше възможност да подобри своя продукт и по никакъв начин това намаление от Русия не би следвало да се отрази нито на обемите, нито на интензивността на пътуванията”, категоричен бе Драганов.

„Ще има натоварен летен сезон, наблюдава се безпрецедентно увеличаване на пътуванията от съседни страни като Турция, има много туристи и от Израел“, обясни Драганов.

По думите му, около Великден се пристигнали около 6 хил. руснаци, които отварят своите имоти, които са купили в България. Румен Драганов каза още, че през Великденските празници е отчетен ръст на туристите у нас. При очаквани 110 хил. пътувания в страната са реализирани около 145 хил. Увеличение има и на пътуванията на наши сънародници в чужбина, както и при посещенията на чуждестранни туристи у нас.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ