Какво е необходимо за ипотечен кредит в Credi Yes

Какво е необходимо за ипотечен кредит в Credi Yes

Какво е необходимо за ипотечен кредит в Credi Yes

Ако сте решили да изтеглите кредит, то непременно трябва да подходите към въпроса с необходимото внимание. Това в пълна сила важи, ако сумата, която ви е необходима, е по-голяма. Credi Yes съветват добре да прецените какви вноски може да погасявате в дългосрочен план. Актуалните напоследък ипотечни кредити са сериозен ангажимент. Затова трябва да пристъпите към такъв вид заем разумно. 

Много хора днес предпочитат кредитирането от небанкова финансова институция. Това е така, защото може да се кандидатства дори онлайн, допълват от бранша, а одобрението става максимално експедитивно.

Какви са условията за получаване на ипотечен кредит 

Ако ви предстои по-голяма покупка, можете да обмислите възможността да изтеглите ипотечен кредит с обезпечение имот. Това е важен момент и преди да подпишете договор, трябва добре да проучите условията за кандидатстване. Креди Йес съветват да използвате онлайн калкулатор, за да определите подходящата за вас вноска. Изискванията за кандидатстване са ясни:

  • необходимо е да обезпечите заема с недвижим имот – не сте ограничени от вида му, споделят от Креди Йес. Той може да бъде къща, апартамент, търговски обект, земеделска земя или друго;
  • имотът би могъл да е собственост на трето лице – тук е важно, човекът да се съгласи да го ипотекира във ваша полза;
  • трябва да представите скица и данъчна оценка – прави се оглед на имота, който ще бъде ипотекиран;
  • няма такса за кандидатстване – Креди Йес отбелязват, че заемът не се оскъпява от допълнителни такси и комисионни;
  • за ипотечен заем може да кандидатства всеки български гражданин, навършил пълнолетие – не се изисква доказване на доход.

Имате шанс да използвате парите, както намери за добре. Може сумата получена по ипотечния кредит да се вложи в ремонт, за обединение на други задължения или да бъде оборотни средства.

За какво да помислите, преди да изтеглите заема

Реално трябва да прецените дали ще имате възможност да покривате месечните вноски по ипотечния кредит. Креди Йес съветват да спазите следните изисквания:

  • да не теглите кредит на ръба на финансовите си възможности – добре е да предпочетете по-ниската вноска, ако по някаква причина доходите ви намалеят;
  • да имате спестени пари – предварителните спестявания ще ви гарантират спокойствие и безпроблемно покриване на вноските;
  • да подготвите документите – данъчна оценка и скица, предварително, за да не се налага да чакате, посочват от Креди Йес. 

Тегленето на заем има своята последователност и тя трябва да бъде спазена. От Креди Йес посочват, че надеждните кредитодатели представят добре оформени онлайн платформи, които са в помощ на клиентите. Необходимо е само да следвате стъпките за кандидатстване и да изчакате одобрението.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ